Rim avio

cena Od 299 EUR /po osobi
Cenovnik
Program putovanja

Polazak: 08. novembar 2018. 5 dana (4 noćenja) – avionom

Program putovanja:

1. dan (08.11.2018) BEOGRAD – RIM Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" 05:00 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 07:0 časova (Let JU530). Sletanje na aerodrom "Leonardo da Vinči" pored Rima u 08:30 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, Crkva Svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Fakultativna šetnja rimskim trgovima. Slobodno vreme. Noćenje. 2. dan (09.11.2018) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet - Forum i Koloseum. Slobodno vreme. Noćenje. 3. dan (10.11.2018) RIM Doručak. Polupodnevna fakultativna poseta Crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Siktinskoj kapeli. Noćenje. 4.dan (11.11.2018) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet - Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este. Noćenje. 5.dan (12.11.2018) RIM – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20:50 časova (Let JU535). Sletanje na beogradski aerodrom u 22:25 časova. 

 

Polazak: 06. decembar 2018. 5 dana (4 noćenja) – avionom

Program putovanja: 1. dan (06.12.2018) BEOGRAD – RIM Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" 05:00 časova ispred šaltera KonTiki. Poletanje u 07:00 časova (Let JU530). Sletanje na aerodrom "Leonardo da Vinči" pored Rima u 08:30 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, Crkva Svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Fakultativna šetnja rimskim trgovima. Slobodno vreme. Noćenje. 2. dan (07.12.2018) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet - Forum i Koloseum. Slobodno vreme. Noćenje. 3. dan (08.12.2018) RIM Doručak. Polupodnevna fakultativna poseta Crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Siktinskoj kapeli. Noćenje. 4.dan (09.12.2018) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet - Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este. Noćenje. 5.dan (10.12.2018) RIM – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20:50 časova (Let JU535). Sletanje na beogradski aerodrom u 22:25 časova.  

 

 

CENA ARANŽMANA 299 EUR - detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate) 

 

Hotel Zara 3* , Paris 3* ili sličan 08. novembar i 06. decembar - 299e

04. oktobar - 349e

Doplata za jednokrevetnu sobu 120 € 

Torino 4* ili Viminale ili sličan 08. novembar i 06. decembar 399 € 

04. oktobar 449e

Doplata za jednokrevetnu sobu 160 € 

• Popust za treću odraslu osobu i za dete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 30 evra. Dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se pre polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet se plaća na licu mesta.


VAŽME NAPOMENE NA POLASCIMA: 04.10, 08.11 i 06.12.2018.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Rim-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: avio takse na letu 14.06, 13.09, 04.10, 08.11 i 06.12 kompanije Air Serbia 129 evra (64.00 YQ, koje se ne refundiraju i taksi: 2.6 RS, 1.17 RF, 19.92 RS, 5.34 LG, 1.02 MJ, 2.99 EX, 8.94 HB, 33.56 IT, 3.79 VT koje se refundiraju, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate ) Dodatno se plaćaju na licu mesta boravišne takse koje iznose 4 evra po noći po osobi u hotelima sa 3*, a 6 evra u hotelima sa 4*. Dinarski deo u iznosu od 1790 dinara plaća se po osobi. U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje a ni osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet)
Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku. Prilikom posete, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta 45 evra.

Forum i Koloseum (poludnevni izlet)
Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesto na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripoveda neku istorijsku priču i legendu, svedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija sveta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta 35 evra.

Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este (poludnevni izlet), koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Cena izleta 55 evra.

Barokna šetnja gradom ( poludnevni izlet)
Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona, Trg Venecija…sa vodičem na srpskom jeziku Cena izleta po osobi 20 €.

 

Način plaćanja:

Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana  

Kreditne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina  

Preko računa

Informacije o smeštaju

Hotel Paris 3*                                                                                                             www.hotelparisroma.com

Skroman hotel, izuzetno lociran na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. U neposrednoj je blizini Trga Repulike gde je i istoimena metro stanica udaljena samo dve stanice od Španskog trga. Sve sobe su sa kupatilom, satelitskom TV i telefonom. U okviru hotela nalazi se manji restoran, u kome se služi doručak po principu samoposluživanja.

 

Hotel Zara 3*

Skroman hotel na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. Od stanice Trg Republike udaljen je samo 350 metara gde se nalazi i istoimena metro stanica sa koje se za dve metro stanice stize do Španskog trga. Hotel ima 41 sobu, sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom, TV-om sa satelitskim programima i mini-barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

                                                                                                             
www.hotelzara.com

 

Hotel Torino 4*

Hotel se nalazi u blizini Opere na samo 350 metara od Trga Republike gde se nalazi i istoimena metro stanica udaljena samo dve stanice od Španskog trga. Isto toliko hotel jer udaljen od metro stanice Termini. Sve sobe su klimatizovane sa kupatilom, fenom, sefom, TV-om sa satelitskim programima, mini-barom i bežičnim internetom. Doručak se sliži po principu samoposluživanja. 

http://www.hoteltorinoroma.it/

 

Hotel Viminale 4*

Smešten u istorijskom zdanju, na svega 700 metara od železničke stanice Termini. Hotel Viminale je udaljen 10 minuta hoda od Koloseuma.
Hotel poseduje restoran, bar, krovnu baštu s panoramskim pogledom na Rim, room servis, Wi-Fi pristup, fitness centar, otvoreni bazen. Doručak je po principu švedskog stola.

Sve sobe imaju: SAT TV, direktan telefon, mini bar, nezavisni sistem kontrole klime, sef, kupatilo sa fenom za kosu. 

 

 

Ostali podaci

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika - krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta).
• Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Organizatora putovanja.

Organizator putovanja je agencija Kontiki Travel sa licencom OTP – 80/2014 

Turisticka agencija Tijuana Tickets nastupa u svojstvu posrednika sa licencom OTP - 08/2015  

Partneri

Kompanija Sika
Energoprojekt
Sss dovoljno je da vidis
Pertini Toys