LEFKADA LETO 2018.

cena Od 339 EUR /po osobi
Program putovanja

AVIONOM 1. dan BEOGRAD – PREVEZA  Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Kon Tiki -a 2 sata ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Prevezu. Transfer do mesta boravka po izboru. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. 2. do 10. dan LEFKADA Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. 11. dan PREVEZA – BEOGRAD  Napuštanje objekta, transfer do aerodroma prema rasporedu dobijenom od agencijskog predstavnika. Direktan čarter let za Beograd. Sletanje u Beograd. Kraj programa. Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja dva dana pre polaska na putovanje. U povratku o satnici transfera putnike obaveštava agencijski predstavnik. SOPSTVENIM PREVOZOM 1. dan - Dolazak u hotel. Smeštaj u sobe posle 14h. Slobodno vreme. Noćenje. 2. dan - Pretposlednji dan - Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge i dužine boravka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti po želji putnika. Noćenje. Poslednji dan - Napuštanje hotela najkasnije do 09h. Kraj programa.  

Informacije o smeštaju

Lefkada je četvrto grčko ostrvo po veličini u vodama Jonskog mora. Leži severozapadno od poluostrva Peloponez i severno od ostrva Kefalonije, dok je od kontinentalnog dela Grčke odvojeno uskim kanalom. S obzirom na to da je preko kanala napravljen most, ovo je jedino jonsko ostrvo do kog se može stići kopnenim putem. Administrativni centar ostrva i najveće mesto je istoimeni grad Lefkada. Pretpostavlja se da je ostrvo dobilo ime po visokim i strmim planinama belih litica na zapadu ostrva (grč. lefko – belo). Jedna od legendi kaže da je sa ovih belih stena skočila čuvena antička pesnikinja Sapfo zbog nesrećne ljubavi prema ribaru Faonu. Na lepote istočne obale Lefkade ukazivao je i Homer u svojoj „Odiseji”. Osim istoimenog glavnog grada, veoma posećena turistička mesta sa izuzetno  lepim plažama su i naselje Nidri, gradić Vasiliki i ostrvce Maganisi, koje adminstrativno pripada Lefkadi.

Ostali podaci

Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. 

• Plaćanje u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. 

• Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.

• Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.

• Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.

• Specijalni zahtevi (pogled na more, francuski ležaj, lokacija sobe i slično)-agencija će proslediti specijalne zahteve putnika ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.) 

• U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ) ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobičajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta. 

• Pravila oblačenja u većini hotela za vreme večere u restoranima, za muškarce je obavezno nošenje dugih pantalona ,a sve vrste kupaćih kostima su zabranjene.

• Prilikom transfera do hotela, koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog hotela, već na najbližem mogućem mestu.

• Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i nakon potvrde vremena se putnici i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane vodiča lično, ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka.Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji, ili sa agencijskim predstavnikom.

• Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. 

• Na čarter letovima ne postoje klase sedišta kao na redovnim linijama. Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu. Deca 0-2 godine nemaju zasebno mesto u avionu.

• Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.

• Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter leta kompanije Air Serbia je 100 putnika .

• Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Grčke. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana naveden u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje. 

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 6 meseci po povratku sa putovanja. 
• Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Organizatora putovanja.

Organizator putovanja je agencija Kontiki Travel sa licencom OTP – 80/2014 

Turisticka agencija Tijuana Tickets nastupa u svojstvu posrednika sa licencom OTP - 08/2015

PHILLIPOS STUDIOS

Vila Phillipos se nalazi u mestu Nidri, u širem centru mesta. Na idealnoj je poziciji za obilazak čitavog ostrva. Od glavnog grada Lefkasa je udaljena 17 km, a od aerodorma u Prevezi 35 km. Vila je od mora udaljena ...

Od 279 po osobi
DETALJNIJE

PONTI BEACH HOTEL

Hotel se nalazi na uzvišenju iznad mesta Vasiliki na južnoj obali Lefkade. Hotel je starijeg datuma, poslednji put renoviran 2015. godine. Udaljen 39km od grada Lefkasa, 54km od aerodroma.
Hotel je udaljen 250 m ...

Od 329 po osobi
DETALJNIJE

Partneri

Kompanija Sika
Energoprojekt
Sss dovoljno je da vidis
Pertini Toys