Skopelos leto 2018.

cena Od 259 EUR /po osobi
Program putovanja

1. dan BEOGRAD - SKIJATOS - SKOPELOS 
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2 sata ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Skijatos. Transfer do luke u trajanju od oko 10 minuta. Ukrcavajne na brod koji plovi do Skopelosa (Neo Klima) oko 40 minuta. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel.

2. do 10. dan SKOPELOS 
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti.

11. dan SKOPELOS - SKIJATOS - BEOGRAD 
Napuštanje objekta, transfer do luke u Neo Klimi prema rasporedu dobijenom od agencijskog predstavnika. Ukrcavajne na brod koji plovi do Skijatosa oko 40 minuta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Informacije o smeštaju

Među hiljadama  grčkih ostrva rasutih po mediteranskom plavetnilu ističe se grupa manjih ostrva u severo-zapadnom delu Egeja poznatija pod imenom Severni Sporadi. Većini naših turista poznato je ostrvo Skiatos, ali nešto istočnije od njega je Skopelos sa oko 95 km2 i obalskom linijom od 67 km, relativno isprekidanom, ozelenjenim brežuljcima medju kojima je najveći 680 m.n.v. Ceo ovaj region označen je  kao ekološki najčistiji na prostoru Mediterana pa je stoga proglašen za ’’ekološko-maritimni nacionalni park’’ u kome žive retke morske foke (monachus,monachus) i u kome je striktno definisan obim  pomorskog saobraćaja. Glavno ostrvsko naslje Skopelos ili Hora smešteno je u velikom zalivu okrenutom ka severu, a pojavjuje se od helenističkih vremena da bi u doba Vizantije doživeo svoj vrhunac. U poslednjih nekoliko godina Skopelos je sve traženija destinacija u okvirima Grčke, zbog svoje slikovitosti i šarmantnosti pejsaža, velikog stepena očuvanosti prirode, kao i mirnog ambijenta, dakle, svega onoga što je potrebno jednom preopterećenom čoveku u zahuktalim vremenima današnjice. Na Skopelosu vreme, kao da je stalo! 

Ostali podaci

Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. 

• Plaćanje u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. 

• Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.

• Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.

• Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.

• Specijalni zahtevi (pogled na more, francuski ležaj, lokacija sobe i slično)-agencija će proslediti specijalne zahteve putnika ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.) 

• U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ) ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobičajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta. 

• Pravila oblačenja u većini hotela za vreme večere u restoranima, za muškarce je obavezno nošenje dugih pantalona ,a sve vrste kupaćih kostima su zabranjene.

• Prilikom transfera do hotela, koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog hotela, već na najbližem mogućem mestu.

• Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i nakon potvrde vremena se putnici i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane vodiča lično, ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka.Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji, ili sa agencijskim predstavnikom.

• Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. 

• Na čarter letovima ne postoje klase sedišta kao na redovnim linijama. Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu. Deca 0-2 godine nemaju zasebno mesto u avionu.

• Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.

• Minimalan broj prijavljenih učesnika za aranžmane rađene na bazi čarter leta kompanije Air Serbia je 100 putnika .

• Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Grčke. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana naveden u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje. 

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 6 meseci po povratku sa putovanja. 
• Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 

 

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Organizatora putovanja.

Organizator putovanja je agencija Kontiki Travel sa licencom OTP – 80/2014 

Turisticka agencija Tijuana Tickets nastupa u svojstvu posrednika sa licencom OTP - 08/2015

ALEXIOS

Nalazi se u turističkom mestu Neo Klima. U lepom okruženju sa puno zelenila na udaljenosti samo nekoliko minuta hoda od autobuske stanice, supermarketa, pekare i tradicionalnih grčkih taverni. Gradska p...

Od 259 po osobi
DETALJNIJE

EDEN APARTMENTS

Studio se nalazi u samom mestu Neo Klima. U neposrednoj blizini se nalaze marketi, marina, tradicionalne grčke taverne. Gradski park se nalazi odmah iza studija. Od glavnog grada Skopelosa  studio je udaljeni oko 20 km. P...

Od 299 po osobi
DETALJNIJE

AFRODITE HOTEL

Hotel se nalazi na 14km od grada Skopelos i glavne luke. Nalazi se u samom mestu Panormos. Okružen zelenilom ovaj hotel je idealan za porodični odmor, a od peščane plaže Panormos je udaljen svega 100 metara. 

Od 389 po osobi
DETALJNIJE

Partneri

Kompanija Sika
Energoprojekt
Sss dovoljno je da vidis
Pertini Toys