SAMOS – LETO 2018

cena Od 295 EUR /po osobi
Cenovnik
Program putovanja

1. dan: BEOGRAD – SAMOS Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, u holu za međunarodne polaske, 2 sata pre poletanja aviona. Po dolasku na Samos, transfer do apartmana / hotela. Usluga prema programu. 2. –  10.dan: SAMOS - Usluge prema programu. 11. dan: SAMOS – BEOGRAD - Po odjavljivanju iz apartmana / hotela, transfer do aerodroma i let do Beograda.

CENA ARANŽMANA 295 EUR - detaljnije

 Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi       Bebe od 0 do 2 godine su GRATIS (ukoliko određeni hotel svojim uslovima ne propisuje drugačije);       Popusti za decu se primenjuju u pratnji dve punoplatežne osobe;       U svim hotelima / apartmanima baby cot (krevetac za bebu) je na upit i plaća se na licu mesta.   Aranžman obuhvata:       Čarter avio prevoz na relaciji Beograd – Samos – Beograd;       10 noćenja u izabranom hotelu / apartmanu na bazi odabrane usluge;       Transfere aerodrom – hotel / apartman – aerodrom;       Usluge predstavnika na ostrvu;       Organizacija i tehničko izvođenje putovanja u celini. YQ taksa - doplata za poskupljenje goriva, čiji je iznos podložan promeni i isključivo zavisi od avio kompanije.    Aranžman ne obuhvata:       Aerodromske takse: aerodrom Beograd – odrasli i deca od 2 do 12 god: 16,72 EUR – plaćanje u agenciji; aerodrom Samos – odrasli i deca od 2 do 12 god: 14,1 EUR – plaćanje u agenciji; DCV taksa – odrasli i deca od 2 do 12 god. (taksa direktorijata za civilno vazduhoplovstvo ):0,98 EUR – plaćanje u agenciji; deca od 0 do 2 god: besplatno; Boravišne takse za Samos su uvedene od 01.01.2018, plaćaju se na licu mesta, u hotelu/apartmanima i njihova cena je izražena po sobi po noći: Smeštaj 1-2 * - €0.50 po sobi po noći  Smeštaj 3 * - €1.50 po sobi po noći  Smeštaj 4 * - €3.00 po sobi po noći  Smeštaj 5 *- €4,00 po sobi po noći       Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za sve putnike starosti 6 meseci do 80 godina starosti – za državljane Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji;       Fakultativne izlete i ekskurzije;       Individualne troškove putnika.   DINARSKI DEO ARANŽMANA – 3000 DINARA, PLAĆAJU ODRASLI I DECA STARIJA OD 2 GODINE – plaćanje u agenciji; VREMENA LETOVA SU PODLOŽNA PROMENAMA I ZAVISE ISKLJUČIVO OD AVIO PREVOZNIKA (AIR SERBIA) CENA AERODROMSKIH TAKSI JE PODLOŽNA PROMENAMA I ZAVISI OD AERODROMA BEOGRAD I SAMOS I AVIO KOMPANIJE AIR SERBIA   PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM  KURSU BANKE  INTESA NA DAN UPLATE   Način plaćanja:       Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana       Kreditne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina       Preko računa    

Informacije o smeštaju

Ostvo sa jedinstvenim prirodnim lepotama, smešteno u istočnom delu Egejskog mora, baš preko puta obale Male Azije. Razdvaja ih samo kanal, jedan kilometar širok. Ovo je ostrvo zelenih planina i beskrajnih vinograda, na kojima se proizvodi poznato Samiotiko vino. Ovo je relativno veliko i brdovito ostrvo sa dve planine, sa najvišim vrhom od 1443 m nadmorske visine. Teren je pogodan kako za planinarenje i pešačenje tako i za „mountain biking“. Topla leta i blage zime i plodno tlo pogoduju uzgoju maslina i vina, koji su i glavni proizvodi koji se izvoze. Ostrvo Samos ima dugu istoriju i tradiciju. Prema mitologiji, na ovom egejskom ostrvu rodila se boginja Hera i mnogi hramovi koje posetioci mogu obići, posvećeni su baš njoj. Pitagoreon, antički lokalitet koga mnogi zovu i „osmo svetsko čudo“ jedno je od turističkih atrakcija ostrva. Glavna veća mesta su glavni grad Samos (Vathy), Kokkary ili Pythagorion. Aerodrom je udaljen 12 km od glavnog grada, a od mesta Pythagorion 3 km. Najpoznatije plaže na ostrvu su Tsamados, Lemonakia, Chryssi Ammos ili “zlatni pesak“ ili Psili Ammos, na kojoj, kažu meštani da se u zoru mogu čuti petlovi sa turske obale. Na Samosu ima dosta plaža koje su izolovane i do kojih se može doći samo pešice. Plaže su uglavnom šljunkovite. Ukoliko želite da svoj odmor upotpunite izlascima i noćnim provodom, grad Samos, Kokkari ili Karlovassi imaju odlične barove, klubove i restorane.  

Ostali podaci

Postoji mogućnost  večernjih i jutarnjih letova u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio flote u tom slučaju obrok u avionu menja obrok u hotelu U slučaju kasnog večernjeg leta I stizanja u hotel posle 20hi30min prvi obrok se servira samo u avionu i  većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknadjuje obrok poslednjeg dana boravka

  U svim hotelima ishrana je po principu samoposluživanja – izbor više jela, osim gde je drugačije navedeno

  Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!

  Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!

  Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja)

  Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h

 Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šortsu)

Agencija nije odgovorna za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera

 Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i pasoše i njihovu validnost

 Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice

Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.
 

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EUDržavljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša kao i vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA)

 

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 80 PRIJAVLJENIH PUTNIKA NA AVIONU

 

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Agencija zadrzava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

Organizator ima pravo da u prvim i poslednjim smenama kada se hotel ne otvara zbog nedovoljne popunjenosti, pomeri datum započinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel sa istim datumom.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.
Organizator putovanja agencija EUROJET , sa licencom broj OTP - 179/2010
Turistička agencija Tijuana Tickets nastupa u svojstvu posrednika, sa licencom broj OTP – 08/2015

Partneri

Kompanija Sika
Energoprojekt
Sss dovoljno je da vidis
Pertini Toys