First minute INDIJA – ZLATNI TROUGAO Delhi, Agra, Džajpur

cena Od 1060 EUR /po osobi
Aražman
Program putovanja

1.dan (07.03.2018.)  BEOGRAD ISTANBUL DELHI Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 07:10 časova. Poletanje za Istanbul u 09:10 časova (Let TK 1082). Obrok u avionu. Sletanje u 13:00 časova. Poletanje za Delhi u 20:55 časova (Let TK 716). Obrok u avionu.

2.dan (08.03.2018.) DELHI Sletanje u Delhi u 05:15 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16. veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Razgledanje uključuje i najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije - Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan (09.03.2018.) DELHI AGRA Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula - Akbar. Dolazak u Agru. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje.

4.dan (10.03.2018.) AGRA Doručak. Celodnevno razgledanje grada. Obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka - Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.

5.dan (11.03.2018.) AGRA DŽAJPUR Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur, glavni grad države Radžastana koji je popularno poznat kao „ružičasti grad“ zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan (12.03.2018.) DŽAJPUR Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvene observatorije Džantar Mantar, iz 1726. g. Razgledanje spoljašnjosti Palate vetrova ili Hava Mahala, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.

7.dan (13.03.2018.) DŽAJPUR DELHI Doručak. Slobodno pre podne. Oko podneva polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan (14.03.2018.) DELHI ISTANBUL BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 06:55 časova (Let TK 717). Obrok u avionu. Sletanje u 11:25 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:45 časova (Let TK 1083). Obrok u avionu. Sletanje u 19:25 časova.

CENA ARANŽMANA 1060 EUR - detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate

 

Polazak

Cena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

 

 

 

07.03.2018.

 

1060 €

 

310 €

 


 

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

 

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, rani ulazak u sobe na dan dolaska, 6 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 5* (lokalna kategorizacija) u Delhiju - Radisson Blu Dwarka Hotel, u Agri - Clarks Shiraz Hotel, u u Džajpuru - Fortune Select Metropolitan Hotel, (ili slični iste kategorizacije), ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 248.58 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : eur 212.00 YR, i refundabilnih eur 3.24 WO, 16.94 RS, 0.98 RF, 0.94 IN, 10.00 TR, 4.48 LG) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji. Fakultativni izleti, usluge viziranja (10 evra), troškovi on-line izrade vize za Indiju oko 50 evra, obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 usd za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje,  kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

 

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 07. JANUARA 2018. ILI DO POPUNE MESTA.

 

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

NAČINI PLAĆANJA: 

 - gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- Platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- Preko računa

Informacije o smeštaju

Delhi - Radisson Blu Dwarka Hotel  https://www.radissonblu.com/en/hotel-newdelhidwarka
Agra - Clarks Shiraz Hotel  http://www.hotelclarksshiraz.com
Džajpur - Country Inn & Suites by Carlson Hotel  https://www.countryinns.com/jaipur-hotel-in-302001/cisjai 


LOCATION

**Imena hotela prema gore navedenoj kategorizaciji biće poznata mesec dana pre putovanja, odnosno po formiranju grupe i izmirivanju obaveza prema stranom partneru. 

Ostali podaci

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Uz ovaj program vaze Opšti Uslovi putovanja Organizatora.
Organizator putovanja je Turistička agencija Kontiki  Travel, sa licencom OTP – 80/2014
Turistička agencija Tijuana Tickets nastupa u svojstvu posrednika sa licencom OTP - 08/2015

Partneri

Kompanija Sika
Energoprojekt
Sss dovoljno je da vidis
Pertini Toys