IZRAEL PUTOVANJE U SVETU ZEMLJU 7 DANA (6 NOĆENJA) AVIONOM 15.03. - 20.03.2018. !!!

cena Od 549 EUR /po osobi
Program putovanja

Termin: 15.03.2018.

 

Polazak: 15. mart  2018. / Povratak: 21.Mart 2017.

1.dan (15.03.2018.) BEOGRAD– TEL AVIV– JERUSALIM– VITLEJEM Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" u 05:30 časova. Poletanje za Tel Aviv u 07:25 časova (let JU810). Dolazak u 11:15 časova. 

Transfer autobusom do Vitlejema (oko sat i po vožnje). Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima. Večera. Noćenje.

2 do 5.dan (16 do 19.03.2018.) VITLEJEM Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

6.dan (20.03.2018.) VITLEJEM- TEL AVIV– BEOGRAD. Rano ujutru transfer na aerodrom Ben Gurion. Poletanje za Beograd u 13:50 (JU 811). Dolazak u 15:55 časova. 

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Razgledanje starog Jerusalima – poludnevna tura po starom gradu Jerusalimu, koji predstavlja jedan od najstarijih gradova na svetu. Osvajali su ga I razarali razni narodi te tako predstavlja pravu riznicu istorije I kulture. Danas je podeljen na moderni I stari deo grada u okviru koga se nalaze hrišćanska, muslimanska jermenska I jevrejska četvrt. Obilazi se stari grad od jedne od osam kapija u zidinama koje ga opasuju. Nakon toga odlazak do Kardo, glavne i najstarije ulice u gornjem gradu iz rimskog perioda. U nastavku šetnja do zapadnog zida tj. Zida plača, najveće svetinje za Jevreje. Istovremeno, to je i neraskidivi deo istorije hrišćanstva, koji je povezan sa životom Bogorodice i Hrista. Uključen ručak.(Cena 40 €).

Jerihon , Mrtvo more i Masada– celodnevni izlet. Vožnja do Jerihona, jednog od najstarijih, pa čak možda i najstarije naseljeno mesto u kontinuitetu, sa oko 8000 god. postojanja. Obilazak poznatih istorijskih znameniotosti, takođe I najstarije sikamor drvo. Pogled na čuvenu Goru Kušanja I drevni Jerihon. Obilazak Qasr El Jahud-a , zapadnog dela tradicionalnog mesta na kome je Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista. Kasnije vožnja do Mrtvog mora, na 400 m. ispod nivoa mora, najnižeg mesta na zemlji, kao i najslanijeg mora u kome nema živih bića sem nekih bakterija. Vožnja pored mora do Masade, izolovane stene sa platoom na vrhu i starim utvrđenjem građenim za vreme Heroda Velikog. To je bilo poslednje jevrejsko utvrđenje, do pada pod rimsku upravu 70.g. Nakon toga kupanje, tj. plutanje u Mrtvom moru. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak. (Cena 85€).

Tura za sever Izraela–celodnevni izlet. Vožnja dolinom reke Jordan do mesta Jardenit, mesta na kome je kršten Isus Hrist. Odlazak za Tiberias koji se nalazi na obali Galilejskog jezera. Obilazak svetih mesta, kao gora Blaženstva, gde je data prva propoved, Taba, crkva Umnožavanja hleba I ribe. Kapernaum, drugi Isusov grad. Odlazak do Nazareta, grada Blagovesti u kome je Isus proveo svoju mladost. Obilazak crkve Blagovesti, najveće rimokatoličke crkve na Bliskom Istoku. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak. (Cena 90€ ). 

Tura- Vitlejem i Jerusalim. – celodnevni izlet Odlazak do crkve Rođenja sagrađene za vreme cara Konstantina. Po predanju crkva je podignuta nad pećinom u kojoj je rođen Isus Hrist. To je inače jedna od najstarijih hrišćanskih crkava. Vožnja za Jerusalim. Odlazak do Maslinove gore mesta Vaznesenja Isusa Hrista, sa koje se pruža fantastičan pogled i Getsimanskog vrta gde se nalazi Crkva svih nacija ili Bazilika Agonije, podignuta u maslinjaku, za koji kažu da datira iz Hristovog doba. Crkva je podignuta od priloga mnogih naroda. Odlazak do starog grada I nastavak razgledanja. Šetnja ulicom Via Dolorosa (Put bola ili Put krsta) koja predstavlja stradalni put Isusa Hrista, sa 14 stanica koje vode do crkve svetog Groba, ulazak u crkvu. Uključen ručak. (Cena 65€) 

Tura- Tel Aviv. Vožnja autobusom za Tel Aviv. Po dolasku panoramsko razgledanje glavnog grada Izraela, ili kako je popularno nazvan “grad koji nikada ne staje”. To je bio prvi moderni jevrejski grad u Izraelu, a danas predstavlja erkonomski i kulturni centar zemlje. Atmosfera ovog grada je vrlo živahna, užurbana. Ima puno zabave, bogat noćni, ali i bogat kulturni i umetnički život. Tel Aviv je grad karakteristične arhitekture različitih stilova od kojih je najprisutniji I najzanimljiviji internacionalni Bauhaus stil. Centralni deo Tel Aviva koji se zove Beli Grad sastoji se od velikog broja građevina tog stila. Baš zbog toga Beli grad je proglašen za Kulturnu Baštinu čovečanstva. Istorija Tel Aviva počinje u Jafi, 3000 godina staroj luci. Današnji stari grad Jafa potiče iz otomanskog perioda i predstavlja umetnički i turistički centar. (Cena 65 €)

Cene su formirane na bazi min. 20 osoba. 

CENA ARANŽMANA 549 EUR - detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

STANDARD | HALF BOARD
Dvokrevetna po osobi - 549 EURA

NAPOMENE: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.
 
Potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša kako bi agencija mogla da obavi web check in pre polaska na put.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama  u hotelu sa  4* ili 5 u Vitlejemu (ili sličnim po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiopna, transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda) .

U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 45.38 evra, koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR 0.98 RF, 16.72 RS, 0.22 RS, 22.98 IL, 4.48LG (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po osobi, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 15usd za ceo boravak), fakultativni izleti sa uključenim ručkom, međunarodno putno osiguranje.

 

NAČINI PLAĆANJA:  

- Gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- Platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- Preko računa

Informacije o smeštaju

Paradise hotel 4* - Vitlejem ili sličan - veoma dobro lociran, u blizini crkve Rođenja i Manger trga. Sve sobe dekorisane su u veoma toplim tonovima. Svaka soba ima balkon sa divnim pogledom na grad. Opremljene su plazma TV-om i malim delom za sedenje. Postoji i mini bar. Kupatila imaju ili tuš ili kadu. Hotel ima 24 časovnu recepciju, noćni bar, salu za sastanke. Mogu da organizuju transfer do aerodroma. 

http:www.paradisebethlehem.com

Ostali podaci

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najmanje 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Izrael. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).

Valuta: Izraelski šekel – ILS 1 € = 4,015 ILS, 1USD= 3,885 ILS

Klima: Period kraja marta i početka aprila najčešće se karakteriše prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 20°-30°C, ali se noću mogu spustiti i do 15°C. Mogući kraći pljuskovi, naročito u sevrenim i centralnim delovima zemlje.

 

Uz ovaj program vaze Opšti Uslovi putovanja Organizatora.
Organizator putovanja je Turistička agencija Kontiki  Travel, sa licencom OTP – 80/2014
Turistička agencija Tijuana Tickets nastupa u svojstvu posrednika sa licencom OTP - 08/2015

Paradise hotel 4*

Paradise hotel 4* - Vitlejem ili sličan - veoma dobro lociran, u blizini crkve Rođenja i Manger trga. Sve sobe dekorisane su u veoma toplim tonovima. Svaka soba ima balkon sa divnim...

Od 549 po osobi
DETALJNIJE

Partneri

Kompanija Sika
Energoprojekt
Sss dovoljno je da vidis
Pertini Toys