Sicilija Avio - Nova godina 29.12.2017. – 02.01.2018. 5 dana / 4 noćenja

cena Od 395 EUR /po osobi
Program putovanja

1.dan (petak 29.decembar) - Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Eurojet-a dva sata pre leta. Let za Palermo u prepodnevnim časovima. Po dolasku odlazak sa vodičima na panoramsko i pešačko razgledanje Palerma. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (ulaznice u objekte nisu uključene u cenu). Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
2.dan (subota 30.decembar) - Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet do Katanije i Taormine. Polazak u ranim jutarnjim časovima iz hotela. Vožnja autobusom do Katanije (oko 3,5 h), po dolasku odlazak na  pešačko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: Katedrala, Univerzitetski trg.. Nakon šetnje kratko slobodno vreme u centru grada. Polazak za Taorminu, šetnja Taorminom, centralnom gradskom ulicom Korso Umberto, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatru. Slobodno vreme za individualne obilaske. Povratak u Palermo i hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje. 
(cena izleta: 45 eur)
3.dan (nedelja 31. decembar) -Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Eriće i Trapani. Putovanje ka zapadnoj Siciliji, do srednjovekovnog gradića Eriće na planini Đuliano na 700 m nadmorske visine, šetnja malim kaldrmisanim ulicama do Venerinog hrama i prelepog panoramskog pogleda na vinograde, solane, Trapani i Egadski arhipelag. Kratko slobodno vreme. Nastavak putovanja do Trapanijja. Trapani ima svoje istorijsko jezgro i nekoliko veličanstvenih spomenika koji datiraju iz različitih epoha, jedinstvene i fascinantne zbirke. Ovaj deo Sicilije poseban je po tradicijama koje se prenose već stolećima. Nakon šetnje gradom slobodno vreme. Povratak u Palermo i hotel. Individualan doček Nove Godine. Noćenje. 
(cena izleta: 40 eur)
4.dan (ponedeljak 01.januar) – SREĆNA NOVA GODINA! Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Ćefalu i Kastelbuono. Putovanje ka istoku do gradića Cefalu, na oko 70 km od Palerma, na samoj obali mora, nazvan “ Biser Mediterana ”, šetnja i kratak obilazak ovog slikovitog mesta, katedrala iz perioda prvog sicilijanskog kraljevstva s’ početka 12. veka, uske kaldrmisane ulice i restorani ovog malog ribarskog mestašca odišu pravom sicilijanskom atmosferom. Nastavak putovanja za Kastelbuono, tipičan sicilijanski gradić koji je u XIV veku osnovala velika feudalna porodica Ventimilja. Šetnja gradom do fontane, crkve presvete Bogorodice, kovačnice, centra gde se nalazi zamak - masivna četvrtasta gradjevina sa četiri kule podignuta na ruševinama vizantijskog grada i koja je renovirana nekoliko puta u toku proteklih vekova. U dogovoreno vreme povratak za Palermo. Noćenje. (cena izleta: 40 eur)
5.dan (utorak 02.januar) - Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom ili fakultativni izlet - Monreale. Odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Transfer od hotela do aerodroma. Let za Beograd u popodnevnim časovima. Nakon sletanja u Beograd  kraj programa. (cena izleta: 20 eur) 
NAPOMENE:
-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg. 
-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.
FAKULTATIVNI IZLETI:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se moraju uplatiti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:


Naziv Izleta

Cena po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI

KATANIJA - TAORMINA

45

ERIĆE - TRAPANI

40

ĆEFALU – KASTELBUONO

40

MONREALE

20

KOMPLET ČETIRI IZLETA

140

 

CENA ARANŽMANA 395 EUR - detaljnije

HOTEL ASTORIA PALACE 4*

29.12.2017. – 02.01.2018. (5 dana / 4 noćenja) 1/2 BB  - 395e po osobi

Treća osoba 375e


Program obuhvata

- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Palermo-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let) 
- Smeštaj u hotelu Astoria Palace na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i  dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
- Transfere prema programu
- Panoramsko razgledanje grada 
- Usluge vodiča na srpskom jeziku
- Troškove organizacije i vođenja putovanja

 

Program ne obuhvata

-Aerodromske takse 39,70 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Palermo 23,20 eur)– plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)
-Gradska taksa u hotelima, placanje na recepciji hotela (2 eur po noći po osobi)
-Fakultativne izlete 
-Ulaznice za sve znamenitosti
-Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI –plaćanje u agenciji.
- Individualne troškove putnika

 

Način plaćanja:

- 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak 15 dana pre početka putovanja

- Platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- Preko računa

Informacije o smeštaju

Najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Obuhvata površinu od 25.710 km2 koja uključuje i okolna manja ostrva. Ovo je ujedno i najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od 5 miliona stanovnika, od toga najviše u Palermu. Burna istorija, veličanstveni predeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu za idealan odmor. Kada se tome doda jedinstven ukus vina, domaće paste i čuvenih poslastica, zasigurno ćete poželeti da se ponovo vratite na Siciliju. Istorija je vrlo bogata. Prvobitne stanovnike Sicilije činila su tri plemena: Sikanci – koji su došli sa Pirinejskog poluostrva, Elimi – sa Egejskog mora i Sikuli – koji su došli sa kontinentalnog dela Italije oko 1200. godine pre nove ere. Nakon njih, Siciliju su osvajali Grci, Rimljani, Vizantinci, Arapi ... Tradicionalni uzgoj vinove loze omogućava proizvodnju svetski poznatih vina, kao što su Marsala, Moscato di Pantelleria, Nero d'Avola, Etna ... Ostrvo je poznato i po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji, koji su danas pod zaštitom UNESCO-a – Vila del Kasale, dolina hramova u Agriđentu, Sirakuza, dolina Noto, Eolski arhipelag ... Ljubitelji filma „Kum” imaće priliku da uživo vide autentičnu scenografiju u selima Savoca i Forca d'Agro, u kojima su snimane scene ovog filmskog klasika. Treba posetiti i bar „Vitelli” u kom je sedeo čuveni Majkl Korleone ...

Ostali podaci

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. 
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).
NAPOMENE:
Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
Agencija nije odgovorna za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice
Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja
Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 
VAŽNE NAPOMENE:
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE 
JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.
MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA
PUTOVANJE
Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 120 putnika.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).
Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

 

Uz ovaj program vaze Opšti Uslovi putovanja Organizatora.
Organizator putovanja je Turistička agencija Eurojet , sa licencom OTP – 179/2010
Turistička agencija Tijuana Tickets nastupa u svojstvu posrednika sa licencom OTP - 08/2015

 

HOTEL ASTORIA PALACE

HOTEL ASTORIA PALACE 4* - Via Montepellegrino 62, Palermo, Italy
www.ghshotels.it/astoria
Hotel Astoria Palace smešten je u Palermu, na 5 minuta vožnje od luke Palermo, pozorište Politeama udaljeno ...

Od 395 po osobi
DETALJNIJE

Partneri

Kompanija Sika
Energoprojekt
Sss dovoljno je da vidis
Pertini Toys